Storvreta vann stormötet i semifinalen i svenska cupen

Publicerad 2023-01-17

Storvreta imponerade i den första av två semifinaler i svenska cupen.

I stormötet med Falun slog man till med tvåsiffrigt och vann med 10–6.

– Det är mycket slarv och vi gör inte det vi ska, säger Faluns Malte Lundmark.

Toppmötet mellan de två bästa lagen i SSL slutade med en storseger för Storvreta. Mycket tack vare en stark första period där man sprang ifrån Falun i målprotokollet.

Gick på knock direkt

Hemmalaget Storvreta fick en drömstart på semifinalen. Redan efter 55 sekunder slog poängkungen Albin Sjögren, 28, till.

Sjögren, som leder poängligan i SSL med sina 51 poäng, placerade bollen i krysset – i vad som var lagets första anfall.

Storvreta öste på. Efter ytterligare ett mål från Sjögren och två från Otto Weidman, var ställningen 4–0 redan efter drygt 12 spelade minuter.

”Inte riktigt där”

Det var inte bortalaget Faluns kväll. Det var mycket som inte stämde. Efter två spelade perioder ledde Storvreta med 6–3.

– Vi är inte riktigt där även om det är lite bättre i den andra perioden. Det är mycket slarv och vi gör inte det vi ska, säger Faluns Malte Lundmark, i Sportbladets sändning.

Falun gjorde ett tappert försök men var aldrig nära segern. Storvreta höll ifrån och vann till sist med 10–6.

Returen spelas den 24 januari, en match som sänds här på Sportbladet.