Nytt rekord av Ovetjkin trots Washingtonförlust

Emma Gyllestad/TT

Publicerad 2023-03-22

Columbus besegrade Washington i förlängningen i nattens NHL-möte. Svenske Adam Boqvist gjorde två mål men det var Alexander Ovetjkin som stod i centrum då hans enda mål tog honom förbi ett av Wayne Gretzyks rekord.

Washingtons Ovetjkin inledde med 1–0 i början av matchen. Därefter utökade hemmalaget ledningen till 3–0 innan första reduceringsmålet från Columbus kom.

3–1 i första periodvilan blev till 5–3 i andra.

Så i den tredje perioden lyckades Columbus med en sen kvittering och 6–6 tog matchen till förlängning. Efter knappt tre minuter var det avgjort då Columbus Jack Roslovic fick in den vinnande pucken.

Columbus Adam Boqvist gjorde två mål och lagkamraten Emil Bemström noteras för en assist. Matchen slutade 7–6 till Columbus.

Före nedsläpp hölls en ceremoni för att hylla att Ovetjkin i julas gjorde sitt 801:a och 802:a mål och därmed tog sig förbi Gordie Howe som näst bäste målgörare i NHL genom tiderna.

– Det var en speciell match för mig och för våra fans, men tyvärr så förlorade vi, säger Ovetjkin om det snöpliga i att förlora efter att först ha hyllats.

Men trots förlusten lyckades Ovetjkin knappa in ytterligare på Wayne Gretzky. Med nattens enda mål är han uppe på 820 totalt, även om det fortsatt är en bit kvar till Gretzkys 894.

Nattens mål av Ovetjkin var däremot hans 40:e för säsongen, vilket innebär att han tar sig förbi ett annat Gretzky-rekord. Ryssen har nu gjort 40 mål eller mer under 13 säsonger – något som Gretzky under sin karriär lyckades med tolv gånger.

– Det är speciellt. Det spelar ingen roll vad det är för slags rekord – ett rekord är ett rekord, konstaterar Ovetjkin.

Washingtons Alexander Ovetjkin mot Columbus Patrik Laine.