Gerry Blakes (arkivbild)

Norrköping bortavann mot Borås med 81–69.

Efter en stark första halva av matchen lyckades Borås aldrig ta sig tillbaka.

Nu är Dolphins bara en seger från en plats i finalen.

Borås tog en livsviktig seger i senaste mötet när man segrade på bortaplan i det tredje semifinalmötet. Borås reducerade då till 2–1 i matchserien och hade inför fredagens möte möjligheten till att kvittera i matcher. Men serietvåan Norrköping skulle bli för svåra.

Efter en jämn första period tog Dolphins ett rejält grepp om matchen under den andra perioden. Gästerna gick ifrån och kunde gå till halvtidsvila med en ledning på tolv poäng, 38–50.

Blakes - matchens gigant

Anförda av amerikanen Gerry Blakes kunde Norrköping till slut hålla ifrån och vinna relativt enkelt. Slutresultatet skrev till 81–69 i Norrköpings favör. Gästerna stod för en jämn laginsats där Blakes siffror sticker ut lite extra. Den 24-årige amerikanen 18 poäng och plockade ned tio returer.

Norrköping leder nu alltså serien med 3–1 i matcher och har chans att säkra en plats i finalen på tisdag. I det andra semifinalmötet mellan Luleå och Södertälje står det 2–2 i matcher.