Slopestyle

Svensk VC-succé i slopestyle – Dahlström mot OS

Av: 

Filip Durefelt

Emma Dahlström (arkivbild)
Emma Dahlström (arkivbild)

SPORTBLADET

Det blev stor svensk succé i den sista världscuptävlingen i slopestyle före OS.

15-åriga Jennie-Lee Burmansson fixade en andraplats medan Emma Dahlström slutade fyra – något som lär innebära en säkrad OS-biljett.

– Det känns väldigt bra just nu men jag vågar inte säga någonting förrän jag fått okej från SOK, säger Dahlström till Sportbladet.

Sedan Emma Dahlström skadade sitt korsband i april förra året har hon gått en kamp mot klockan för att hinna ta sig till OS i Pyeongchang.

Svenskan gjorde comeback för en månad sedan och har sedan dess jagat en topp 8-placering, vilket är SOK:s kriterier för en potentiell OS-plats.

Och i den sista världscuptävlingen i slopestyle före OS – i Mammoth Mountain, USA – fick Dahlström sin efterlängtade fullträff.

”Otroligt nöjd efter i dag”

Svenskan slutade tvåa i sin kvalgrupp och knep sedan en fjärdeplats i finalen efter 83.00 i första åket.

– Det känns ju väldigt bra så klart men jag vågar inte säga någonting förrän jag fått okej från SOK. Men jag är otroligt nöjd efter i dag och hoppas så klart att de ser väldigt gott på den här platsen, säger Dahlström till Sportbladet.

Dahlström får besked på tisdag klockan 13 då SOK meddelar ytterligare OS-namn.

Burmansson visar OS-form

Än bättre gick det för det 15-åriga jättelöftet Jennie-Lee Burmansson, som i Sydkorea blir Sveriges yngsta vinterolympier någonsin.

Burmansson slutade tvåa i finalen efter att ha noterats för 88.60 som bäst. Pallplatsen var hennes fjärde för säsongen och hon visar lovande OS-form.

Hon fick bara se sig slagen av norskan Tiril Sjåstad Christiansen som fixade 90.60 i sitt första åk.

I herrarnas final slutade Jesper Tjäder femma och Oscar Wester nia. Oliwer Magnusson kom sjua i sitt kvalheat och missade final. Vann gjorde Teal Harle från Kanada som stod för fina 94.00.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Femton år och OS-hopp – möt Jennie-Lee Burmansson hemma på gården

ÄMNEN I ARTIKELN

Slopestyle

Emma Dahlström

Jennie-Lee Burmansson

OS i Sydkorea 2018

Vinter-OS