Missnöjet mot Fotbollsgalan: ”Värdelöst”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbollsgalan har flyttat från Globen till Hovet.

Det nya upplägget möttes av stort missnöje bland gästerna.

– Det känns som att det här upplägget är sämre, om vi säger så, säger Therese Sjögran.

Fotbollsgalan brukar hållas i Globen, men i år har den flyttat till Hovet ett stenkast bort. Anledningen till flytten är att fotbollsförbundet missade att boka Globen i tid, vilket Expressen var först att berätta.

Flytten innebär att gästerna fick äta galamiddagen i Annexet för att sedan flytta till Hovet där gästerna får sitta uppradade som en ”teatersittning”.

Det nya upplägget var en stor snackis bland gästerna.

Foto: MALIN WAHLBERG

”Som på bio”

En gäst kallade det nya upplägget för ”värdelöst”, medan en annan jämförde lokalen med en finlandsfärja.

– Jag hade nog föredragit det andra upplägget och vi sitta kvar. Jag vet inte riktigt vad vi kommer till. Man är ju van vid de andra. Nu ska vi sitta som på bio, det känns sådär, säger Therese Sjögran.

Bosse Andersson är inne på samma spår.

– Det känns lite sådär. Det andra upplägget passar mig bättre. Men vi får ge det en chans. Vi är ändå här som mästare, säger han.

Caroline Seger är kluven till det nya upplägget.

– Det är annorlunda att sitta där framme. Man är van att sitta och titta på galan och prata, man är en vanemänniska så det tar lite tid att man innan man vänjer sig.

Är det det mest tråkiga, att man inte får prata med sina landslagskompisar?

– Det är klart att det är speciellt och annorlunda. Det är lite mer "var beredda nu, kolla på kameran, klappa, tysta". Men det är så det ska vara, det blir ju bättre än att man har ett gäng som bara sitter och pratar en hel gala. 

Publicerad:

LÄS VIDARE