Amputerade benen efter kraschen

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:

Kraschen i Formel 4 ledde till att en 17-åring amputerade båda benen.

Nu sluter tusentals personer upp för att samla in pengar till rehabiliteringen.

”Alla mina tankar går till Billy Monger och hans familj” skriver svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson på Twitter.

I helgen tävlade Billy Monger på Donington Park nära den brittiska staden Derby. Tonåringen hade beskrivits som en talangfull förare i Formel 4-serien, men när en framförvarande bil hamnade fel fanns inget att göra.

Via en kamera i Mongers hjälmkamera visade bilder hur bilen knycklades ihop. 17-åringen satt fastkilad i en timme innan han kunde lyftas ut och flygas med helikopter till sjukhus.

Nu kommer negativa besked om Billy. Hans familj har startat en välgörenhetsinsamling till förmån för sonens återhämtning. I en bifogad text berättar de att benen inte gick att rädda utan behövde amputeras.

Mer än 8 000 donatorer

”Donationerna kommer att användas för att bekosta vården, behandlingarna och terapin som krävs för att Billy i den närmaste framtiden och framöver ska hjälpas att återvända till ett fullt och aktivt liv” skriver familjen.

De ber om 260 000 pund – motsvarande tre miljoner kronor – vilket nåddes omedelbart. I skrivande stund har uppåt 8 000 personer bidragit med sammanlagt över tre och en halv miljon kronor.

Också svenske Marcus Ericsson visar medkänsla med den skadade tonåringen.

”Snälla donera och stötta” skriver svensken på Twitter.

Publicerad: