Får nu hjälp – av multimiljardären

Rycker in efter omtalade bilderna

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Mark Cuban, ägare av Dallas Mavericks, rycker in efter omtalade bilden.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN
Mark Cuban, ägare av Dallas Mavericks, rycker in efter omtalade bilden.

Bilderna på Delonte West, 37, skakade om basket-USA.

Nu får han den hjälp han behöver.

Multimiljardären Mark Cuban, som äger Dallas Mavericks, har personligen letat rätt på den förre stjärnan och ska nu betala för en behandling på ett rehabcenter.

Delonte West, som spelade i NBA i åtta års tid och tjänade över 15 miljoner dollar, är numera hemlös. I dagarna spreds bilder på hur den förre stjärnan gick runt på gatorna i Dallas med en skylt där han vädjade om mat och pengar.

Bilderna fick stor spridning och flera framstående personer inom basket-USA lovade att engagera sig för att hjälpa 37-åringen få ordning på sitt liv.

Nu har Mark Cuban gjort slag i sak.

Hittades på bensinmack

Dallas Mavericks ägare, som enligt Forbes är god för motsvarande 38 miljarder (!) kronor, har personligen gett sig ut på jakt, hittat Delonte West och sett till att få honom återförenad med sin familj.

The Athletics Shams Charania uppger på Twitter att Mark Cuban ringde Delonte Wests mamma, Delphina, och frågade om han på något sätt kunde hjälpa till. Mammans svar: Hitta Delonte.

Och det gjorde han.

Foto: Mark Duncan / TT NYHETSBYRÅN
Delonte West 2009.

Cuban hittade West på en bensinmack i Texas, tog honom till ett närliggande hotell och väntade sedan tills mamman anlände.

Därefter lyckades de tillsammans övertala Delonte West om att lägga in sig själv på ett behandlingshem. Något Mark Cuban ska betala för.

Lider av sjukdom

Dallas Mavericks var den sista NBA-klubben Delonte West tillhörde under sin aktiva karriär. Han lade av år 2015 och har sedan dess hamnat rejält snett i livet. Enligt hans bror Dmitri har det till stor del berott på att han diagnosticerats som bipolär, en sjukdom som innebär att man blir manisk och deprimerad i olika perioder.

– Delontes sjukdom är som cancer. Den kan drabba vem som helst, rika eller fattiga, har Dmitri sagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN