Sverige pressade världsfyran – föll tungt

Publicerad 2021-11-28

Sverige hade ledningen inför andra halvlek mot Slovenien. Men när världsfyran växlade upp så orkade inte Sverige hänga med och förlorade i en tuff match med 94–89.

Efter succéstarten där Sverige vann mot Finland i Avicii Arena så fortsatte Sveriges kvalresa under söndagskvällen mot Slovenien på bortaplan.

Sverige startade matchen på ett bra sätt där framför allt skyttet imponerade. Tobias Borg ledde vägen med sina tolv poäng i den första kvarten, var av fyra raka trepoängare.

Slovenien, som är fyra på världsrankingen, höjde intensiteten enormt och matchen jämnades ut. Sverige gick trots det till pausvila i ledning med 42–44.

– Sverige spelade bra bollförsvar och offensivt så tog Sverige rätt beslut vid rätt tidpunkt, säger experten Martin Pahlmblad i SVT:s sändning efter första halvleken.

Svenske stjärnan utvisad

Slovenien kom ut urstarkt och tog över ledningen omgående. Sverige hade svårt att matcha hemmalagets fysiska spel och det resulterade i att svenskarna hamnade på efterkälken.

Det blev inte lättare för Sverige när viktige spelaren Viktor Gaddefors hamnade i ett mindre tjafs med slovenen Luka Lapornik och blev utvisad då han drog på sig sin andra tekniska foul.

Räckte inte hela vägen

Trots det tunga tappet av Gaddefors så pressade Sverige världsfyran hela matchen. Men Sverige räckte inte till hela vägen. Slovenien försvarade sig frenetiskt och kom undan med segern.

Finland vann sin match i Grupp C mot Kroatien vilket gör att gruppen är fortsatt vidöppen.