Villa Lidköping vann enkelt i västderbyt

Publicerad 2022-01-23

Det klassiska västderbyt mellan Vänersborg och Villa Lidköping slutade precis som väntat.

Villa Lidköping vann enkelt med 6–2 och serieledningen är inom räckhåll.

Västderbyt mellan Vänersborg och Villa Lidköping har varit enkelriktat de senaste åren. Villa Lidköping är den ständiga jätten och Vänersborg har inte vunnit ett derby sedan 2012 (!)

Under söndagen fanns det inte något som skulle förändra sviten. Efter tio jämna minuter så tog derbyjätten över och körde över hemmalaget Vänersborg. Efter första halvlek stod det 5–0 på tavlan.

– Vi hinner inte med. Vi lyckas inte med så mycket där ute. Vi får försöka hitta rätt i försvaret, nu är det ihåligt. Inte konstigt att de leder. Vi har en jäkla uppförsbacke, får hitta på något så det inte rinner iväg för mycket, konstaterar Vänersborgspelaren, Emil Viklund efter första halvleken.

Hugg på serieledningen

Andra halvlek var en transportsträcka fram till slutsignal. Matchen var avgjord och båda lagen var mest intresserade av att spela klart. Vänersborg pillade in två tröstmål men närmare än så kom de inte.

Noterbart är att Christoffer Edlund utökade sin dominanta ledning i målligan. Han gjorde två och har nu pangat in 55 mål på 22 matcher. Villa har fortfarande spelat en match mindre än serieledande Edsbyn och om de vinner hängmatcherna så tar de över serieledningen då de har bättre målskillnad.