”Ingen kunde ha gjort det bättre”

Utan medalj – men ”RGB” hyllas stort

Publicerad 2021-08-08

TOKYO. Han fick ingen medalj.

Men dagen efter OS-guldet är det fortsatt Rolf-Göran Bengtsson, 59, som hyllas mest för sin roll som ”lagpappa”.

– Han är fantastisk, säger Malin Baryard-Johnsson.

Dagen efter det historiska OS-guldet samlades hopplandslaget på Sweden Arena för att möta pressen och låta sig fotograferas med guldmedaljerna med Tokyos skyline som bakgrund.

Rolf-Göran Bengtsson lät nästan förvånad när fotograferna bad honom kliva upp på podiet tillsammans med guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson.

Det behövde han inte vara.

”Varit suverän”

För även om han i sin roll som reserv aldrig fick någon medalj, är det ändå honom de hyllar allra mest.

– Han har varit suverän. Framförallt på ett OS som detta med mycket restriktioner och utan familjerna närvarande. Då blir man väldigt tajt som grupp och den lagsammanhållning vi haft har varit fantastiskt. Även om han inte fick medalj och inte har ridit så har han bidragit starkt till framgången. Ingen kunde ha gjort det bättre än Rolf, säger Peder Fredricson.

”Otroligt stöttande”

Malin Baryard-Johnsson fyller i:

– Det är en ganska tuff uppgift att vara reserv, och han har ju varit det under ganska lång tid också. Vi har varit tillsammans i flera veckor och fram till i går har han varit förberedd och redo att kliva in om det skulle behövas. Han har varit otroligt stöttande och positiv och, ja, en toppenkompis förstås, säger hon och får medhåll av Henrik von Eckermann.

– Det har varit otroligt viktigt att ha en person som Rolf-Göran som bara sprider positiv energi och som är så extremt kunnig. Man har alltid kunnat fråga honom saker och fått genomtänkta svar. Han är professionell från topp till tå och har varit otroligt hjälpsam för oss alla.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.