Timothy Liljegren gjorde sitt första NHL-mål

Publicerad 2022-01-16

Det blev ett rejält målkalas mellan St Louis Blues och Toronto Maple Leafs där matchen slutade 6–5 till Leafs favör.

Då blev Timothy Liljegren målskytt – för första gången i NHL-karriären.

Timothy Liljegren blev draftad av Toronto som 24:e spelare i förstarundan 2017 men har aldrig riktigt fått något fotfäste i världens bästa liga. Men nu börjar det se ut som att han har tagit sig dit.

Inför nattens match hade han spelat 20 matcher för Leafs under säsongen och noterats för 4 assist. Med ställningen 3–3 i den andra perioden smällde han dit karriärens första NHL-mål med ett direktskott, fint serverad av bland annat Pierre Engvall. Utöver målet noterades han också för 19:37 minuters speltid. Pierre Engvall spelade även fram till det matchavgörande målet.

Florida Panthers krossade Columbus Blue Jackets med 9–2 efter att nio spelare noterades för två poäng eller mer. Patric Hörnqvist noterades för en assist och i Columbus noterades Gustav Nyquist för ett mål och en assist.

Tajt och jämnt är de bästa adjektiven att beskriva matchen mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers. Mika Zibanejad inledde målskyttet men Oskar Lindblom kvitterade några minuter efter. Chris Kreider blev tungan på vågen för Rangers som till slut vann med 3–2. Det var Flyers sjunde raka förlust.

Det fortsätter vara tungt för nykomlingarna Seattle Kraken. I matchen mot Los Angeles Kings blev det återigen en förlust, 3–1, , trots ett svenskmål signerat Marcus Johansson. I Kings glänste All Star-spelaren Adrian Kempe som också satte matchens första mål. Det var Kempes 17:e mål för säsongen.