Boxning

”Katastrofalt – ansvarslöst av IOK”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

OS-kval i London.

Och under det blev turkiska boxare smittade av coronaviruset.

Nu riktar de skarp kritik mot IOK.

– Katastrofalt resultat orsakat av deras ansvarslöshet, säger turkiska boxningförbundets ordförande Eyüp Gözgeç.

IOK, Internationella olympiska kommittén, anklagas för att sätta atleters hälsa i fara. Detta efter att tre i Turkiets boxningslandslag – två boxare och en tränare – testat positivt för coronaviruset efter att de deltagit i det europeiska OS-kvalet i Copper Box Arena i London förra veckan.

Kvalet inleddes den fjortonde mars med publik, dagen efter avgjordes fighterna bakom stängda dörrar och efter tredje kvaldagen av planerade elva avbröts kvalet med 350 deltagare från 40 länder.

– Medan världen vidtog extrema åtgärder för att hantera coronaviruset är jag förbryllad över att IOK och brittiska regeringen ens tillät kvalet att börja, många av oss var oroliga och nästan alla andra idrottsevenemang hade ställts in, säger turkiska boxningförbundets ordförande Eyüp Gözgeç enligt The Guardian.

”Katastrofalt”

Boxaren Serhat Güler, tränaren Seyfullah Dumlupinar och en boxare till blev smittade, de har nu vårdats hemma i Turkiet och mår bra.

– Detta är ett katastrofalt resultat orsakat av IOK:s ansvarslöshet. Coronaviruset har funnits sedan december, därför är det oundvikligt att fråga sig varför kvalet inte sköts upp? De tog inte hänsyn till någons hälsa, och det ledde till att de arrangerade det här hemska arrangemanget.

IOK vill avvakta innan de bemöter kritiken.

Tidigare i veckan tog IOK och värdnationen Japan beslutet att skjuta upp sommarens olympiska spel till 2021.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Klart: OS i Tokyo skjuts upp

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Sommar-OS 2021

Tokyo

Turkiet

Coronaviruset

IOK, Internationella olympiska kommittén