Sanslösa sekunddramat: ”Hade ingen koll”

Publicerad 2018-01-13

NEW YORK. Blott en sekund återstod av mötet mellan Washington Carolina.

Då fick Nicklas Bäckström fram pucken till motståndarkassen – och där lyckades Jay Beagle kriga in avgörande 4-3.

– Det är roligare att vinna på det viset än på övertid, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

När det var drygt tre minuter kvar av dramat i PNC Center i Raleigh såg det ut som att Hurricanes hade Capitals på gaffeln för andra gången på ett dygn.
De var i ledning med 3-2 och tycktes ha saker och ting under kontroll.

Men till slut fick de inte ens en poäng med sig.

Brett Connolly kvitterade när klockan stod på 16.52 och sedan hände det osannolika.

”Hade ingen koll”

Slutsekunderna tickade ner och övertid stod för dörren, men så lyckades Nicklas Bäckström sno pucken av en Canes-back, vräkte in den mot kassen och precis som slutsignalen skulle till att ljuda kunde Jay Beagle trycka in avgörandet.

Granskning visade att lite mer än en sekund återstod när gummit passerade mållinjen.

– Jag hade ingen koll på hur lite tid som återstod och försökte bara få in passning mot mål. Turligt nog var Beagle där framme och fick in den innan det var för sent, säger ”Bäckis” när vi talar med honom efteråt.

”Revanschsugna”

– Jäkligt kul slut på kvällen, får man säga. Det är roligare att vinna på det viset än på övertid.

Särskilt bra kändes det eftersom Hurricanes bara ett dygn tidigare alltså slog dem uppe i Washington.

– Ja, vi spelade inte vår bästa hockey i den matchen och var riktigt sugna på revansch ikväll, konstaterar Nicklas.

Mikael Backlund hade en fin afton när Calgary vann sin mest långväga bortamatch mot Florida med 4-2.

Han assisterade till två mål i andra perioden och satte sedan själv spiken-i-kistan-målet i tom kasse i slutet av tredje.

Med segern i solskensstaten har heta Flames nu vunnit sex matcher i rad och stångar sig uppåt i tabellen.

– Vi pushar varandra bra nu, allesamman. Därför har vi den här fina sviten, säger coachen Glen Gulutzan.

För Edmonton Oilers  tog en tre matcher lång förlustsvit äntligen slut i Arizona-öknen.

De hamnade visserligen i 2-0-underläge redan efter drygt tre minuter, men kom tillbaka, vände och vann med 4-2.

Svenskarna backarna Adam Larsson och Oscar Klefbom noterades för varsin assist.

Patrik Laine sprängde 20-målsbarriären under Winnipegs besök i United Center i Chicago, men det hjälpte inte. Blackhawks vann med 2-1 – bland annat sedan unge Anthony DuClair, just hämtad från Arizona i en uppmärksammad trejd, spelat fram till ett mål signerat Jan Rutta.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se