Boxning

Jättarnas kamp blir av – värt 1,7 miljarder kronor

Av: 

Felix Tornberg

Tyson Fury.
Tyson Fury.

SPORTBLADET

Förhandlingarna blev långdragna mellan två av boxningsvärldens största profiler.

Nu står det klart att Tyson Fury och Anthony Joshua gör upp över två fajter till ett totalt värde av 1,7 miljarder svenska kronor.

– Joshua är som ett lejon i bur, säger hans promoter Eddie Hearn till ESPN.

De första stegen för att få att boxningsstjärnorna Tyson Fury och Anthony Joshua att ställas mot varandra togs redan under förra året.

Sedan dess har inte mycket hänt. Fury pratade om sin frustration över händelseförloppet för två veckor sedan.

– Jag tränar inte för tillfället, vilket inte har hänt sedan december 2017. Just nu fokuserar jag bara på mina tio Stella (en populär belgisk lageröl, reds. anm) om dagen, sa han till ESPN.

Nu är kontrakten äntligen tecknade. Det blir två matcher mellan de brittiska storstjärnorna.

Stora prispengar

Det berättar Joshuas promoter Eddie Hearn för ESPN.

– Det känns som att den svåra delen är avklarad. Vi vill ha en plats för fajten klar denna månad, säger Hearn.

Enligt ESPN talar det mesta för att åtminstone den första matchen genomförs i Saudiarabien i juni eller juli. Returen är tänkt att gå av stapeln i november eller december.

Anthony Joshua.

Samma källa har tidigare rapporterat att matcherna kommer vara värda över 850 miljoner svenska kronor var i prispengar.

Enligt denna plan ska prispengarna fördelas hälften/hälften under den första matchen, för att sedan fördelas 60/40 i den andra där vinnaren tar lejonparten.

– Detta är den största fajten inom boxning, och ett av de största sportevent i hela världen. Det kommer att vara en stor, stor vinst för ett land som vill visa upp sig självt, säger Hearn.

Obesegrad över 31 matcher

Fury har gått 31 matcher som professionell boxare, och aldrig förlorat. Han är tvåfaldig världsmästare i tungviktsboxning, och är tillsammans med Muhammed Ali och Floyd Patterson de enda som tagit hem The Rings tungviktsbälte vid två tillfällen.

Joshua har gått 25 matcher, och endast förlorat en gång. Han innehar sedan december 2019 tre av de fyra stora VM-titlarna i professionell tungviktsboxning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Tyson Fury.
Publisert:

LÄS VIDARE

Miljardfajt på gång – dricker 12 öl per dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Anthony Joshua

Tyson Fury