Herrlandslaget i fotboll

”Minos tanke var nog att mjölka ur mig”

Zlatan om agenten Mino Raiolas vision

Av: 

Simon Norberg

Johanna Frändén

SPORTBLADET

När Zlatan Ibrahimovic var 32 år gammal sade Mino Raiola att svensken skulle spela fotboll i tio år till.

Får Zlatan bestämma kommer profetian slå in.

– Min tanke är att fortsätta så länge jag kan, säger han.

Stjärnagenten Mino Raiola har stått vid Zlatan Ibrahimovic sida sedan 2003 och har tagit honom till storklubb efter storklubb i några av världens bästa ligor.

När svensken nu hunnit fylla 40 år och fortfarande presterar på absoluta toppnivå är det lätt att gå tillbaka i tiden och tänka på vissa utspel som holländaren gjort genom åren.

När Zlatan var 32 år gammal och spelade sin fotboll i Paris Saint-Germain sade Raiola prompt att hans klient skulle hålla på i tio år till.

”Fortsätta så länge jag kan”

Den tanken är i november 2021 inte speciellt långt borta längre. På podiet i Friends Arenas sitter en 40-årig anfallare som hoppas kunna skjuta Blågult till VM i Qatar 2022.

– Mino brukar ha en bra vision om vad som kommer hända. För varje klubbyte vi gjorde hade han en vision på hur många år vi skulle stanna i klubben och allting har gått igenom. Det var kanske han som styrde det också, säger Zlatan med ett gott skratt.

Någon idé om att slå ett åldersrekord har svensken emellertid inte, även om han vill köra på.

– Minos tanke var nog att mjölka ur så mycket som möjligt från mig, så länge han kan. Min tanke är att fortsätta så länge jag kan. Det handlar om att ge resultat också. Jag är inte här i landslaget för det jag gjort innan. Jag är här för att prestera. Om jag är 40, 42 eller några siffror ovanför det och jag kan fortsätta prestera, då kommer jag fortsätta köra. Jag kommer inte fokusera på min ålder.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Janne Andersson om VM: ”Felbeslut från dag ett – obegripligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Serie A

AC Milan

Mino Raiola