Snöpliga situationen – domare nerskjuten

Publicerad 2022-05-15

Sista perioden mellan Italien och Kanada i hockey-VM hade precis dragit igång.

Då blev domaren nerskjuten av Kanada-backen Travis Sanheim.

Under gruppspelsmatchen i VM mellan Italien och Kanada utspelade sig en snöplig situation.

I början av den sista perioden fick Kanada-backen Travis Sanheim pucken i mittzon efter nedsläpp och sedvanligt skulle han dumpa pucken mot sargen.

Problemet var bara att domaren stod i vägen.

Sanheim skickade iväg en hård välriktad puck rakt mot ansiktet på en av linjedomarna, som skickligt lyckades skydda ansiktet med händerna i sista stund. Pucken träffade domaren som föll i backen och spelet bröts.

– Aj aj aj aj! Han blev rejält knockad av den där pucken, säger Viaplays kommentator Per Forsberg i sändningen.

Domaren verkade vara okej och matchen återupptogs några minuter senare.

Kanada vann stort

Italien inledde matchen med att chocka Kanada och tog ledningen när Phil Pietroniro avslutade ett fint anfall.

Ledningen stod sig i hela tre minuter när ovan nämnde Sanheim kvitterade med ett tamt skott utifrån.

Kanada vann sedan matchen med 6–1

I den andra tidiga matchen under söndagen var Storbritannien på väg mot en sensationell vändning och seger mot Norge.

Norge ledde matchen med 3–0 efter två perioder och såg ut att gå mot en trygg seger, men i tredje perioden ändrades allt.

Storbritannien slog till med tre mål inom loppet av fyra minuter och tog matchen till straffar.

I straffläggningen var dock Norge snäppet vassare och tog kunde ro hem segern.