Rysaren: Tidernas längsta slutspelsmatch

LA Dodgers vann match 3 i World series efter 7 timmar

Publicerad 2018-10-27

Den tredje MLB-finalen blev en jätterysare.

Mötet mellan Boston Red Sox och LA Dodgers blev tidernas längsta slutspelsmatch och varade i sju timmar och 20 minuter.

Just nu spelas finalmötena i MLB i baseball i USA.

Och den tredje finalmatchen mellan Boston Red Sox och LA Dodgers blev en riktig långkörare.

Först efter sju timmar och 20 minuter – när flera personer redan hade lämnat arenan – kunde matchen avslutas när hemmalaget Dodgers avgöra en 18-inning lång match med en homerun av Max Muncy.

Det är därmed den längsta slutspelsmatchen genom alla tider.

Spelade ”två” matcher

Rysaren pågick så pass länge att kioskerna var tvungna att öppna igen.

”De öppnar igen eftersom matchen pågått så pass länge. Allt de har är nachos, kaffe och glass”, skriver ABC-reportern Veronica Miracle på Twitter.

Totalt kan maratonmatchen jämföras med att spela två hela matcher i en normal MLB-match och i och med Dodgers seger reducerade de finalserien till 1–2, men redan senare i dag (lokal tid) väntar match fyra.

Den tredje finalen avslutades runt 03.30-tiden (lokal tid) och drygt 16 timmar senare väntar finalmatch fyra.

”Aldrig sett ett gladare och mer lättat firande än Dodgers efter en sju timmar och 20 minuter lång Worldseries-match”, skriver LA Times-krönikören Bill Plaschke på Twitter.

”Att spela nio hål är kul, men 18 hål är mycket roligare, visst?”, skriver golfens PGA Tour på Twitter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se