PSG bekräftar att Mbappé vill lämna – attackerar Real

Paris Saint-Germain har fått in Lionel Messi.

Nu bekräftar klubben själva att supertalangen Kylian Mbappé vill lämna – men att första buden från Real Madrid är nekade.

– Det Real Madrid håller på med är inte rätt. Det är till och med olagligt, säger sportchefen Leonardo till RMC.

Kylian Mbappé har under augusti ryktats bort från Paris Saint-Germain.

I går kom samstämmiga uppgifter om att Real Madrid lagt ett inledande bud på 160 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder kronor, för 22-åringen.

Nu går PSG själva ut och bekräftar att underbarnet bett om att få packa väskorna – och att det inledande budet är nobbat.

– Han vill lämna... det verkar vara så. Om han vill lämna kommer vi inte stoppa honom. Men det kommer bli på våra villkor, säger sportchef Leonardo enligt franska RMC.

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé.

”Det är olagligt”

PSG betalade Monaco runt 1,7 miljarder för Mbappé och kräver minst pengarna tillbaka innan de godtar ett erbjudande. Problemet är att kontraktet löper ut nästa sommar.

– Vi har inga planer på att prata med Real Madrid igen angående Mbappé. Det verkar vara en strategi att försöka få ett nej från oss för att visa att man försökt göra allt i sin makt och sedan vänta ut ett år och ta honom som fri transfer. För de senaste två åren har Real Madrid hållit på så här, det är inte rätt. Det är till och med olagligt att kontakta spelare så här. Real Madrids officiella erbjudande är väldigt långt i från vad vi vill ha för Kylian. Det stämmer att budet var på runt 160 miljoner euro. Det är mindre än vad vi betalade för honom 2017.

PSG betalade Monaco runt 1,7 miljarder för Mbappé.

Transferfönstret stänger den 31 augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.