Otäck krasch i Val d'Isère: Körde rakt igenom nätet

Publicerad 2020-12-18

Otäcka bilder när Nicole Schmidhofer körde rakt igenom nätet Val d'Isère – och försvann.

Nu uppger Kronen Zeitung att österrikiskans säsong är över efter att hennes knä trasats sönder.

Världscupstävlingen i Val d'Isère avbröts tillfälligt efter att österrikiskan Nicole Schmidhofer, 31, kraschade rakt igenom nätet.

Farande nerför backen i över 100 km/h tappade hon balansen i en kurva och försvann ut från banan.

– Väldigt läskiga bilder. På ena bilden ser vi henne köra ut genom nätet. på Den andra är hon helt enkelt borta, säger SVT-kommentatorn Tobias Hellman.

Stort hål i nätet

Kraschen orsakade ett stort hål i nätet – ett hål som var tvunget att lappas ihop innan nästa åkare kunde komma till start.

– Jag har fortfarande inte sett henne, säger SVT-kommentatorn Björn Fagerlind.

Till slut, efter lång väntan och oroliga minner från andra åkare, kördes Schmidhofer ner i en pulka av läkarteamet på plats.

Första uppgifterna gjorde gällande att det rörde sig om ansiktsskador. Men det var värre än så.

Enligt de första läkarundersökningarna är både korsband och yttre ledband avslitna i vänstra knät och därmed är säsongen över för Schmidhofer.

Tre sekunder efter

Svenskhoppet Lin Ivarsson var den enda svenskan som kom till start i fredagens störtlopp. 24-åringen slutade på 38:e plats – mer än tre sekunder efter segraren Corinne Suter.

Tvåa slutade Sofia Goggia och trea blev Breezy Johnson. Pallplatsen är amerikanskans första i karriären.