Galet biljettryck – akut domstolsärende

Publicerad:
Foto: GENREBILD: THINKSTOCK

SPORTBLADET

Chicago Cubs har chans att vinna World Series för första gången sedan 1908.

Då är biljetterna så heta att en skilsmässodomstol var tvungen att hålla akutförhandling om de eftertraktade biljetterna, skriver ESPN.

Det är 108 år sedan senaste titeln och 71 år sedan baseball-laget Chicago Cubs var i World Series. Det är inte konstigt att det är hårt tryck på biljetterna till Wrigley Field i Chicago för finalmatcherna mot Cleveland Indians.

Men när priserna tickar upp över 20 000 kronor för en ståplatsbiljetter uppstår också konflikter.

Kostade 30 000 kronor

Som i John och Nancy Riddles fall. John hade tillgång till två biljetter till gårdagens möte via ett säsongsabonnemang han köpte tillsammans med en vän inför säsongen. Men paret skiljde sig under säsong och Nancy ansåg att hon borde få rätt att gå på en match tillsammans med parets tolvårige son. Lösningen blev att dra maken inför en akutförhandling i en skilsmässodomstol.

Det hjälpte – delvis.

Domaren dömde att John skulle få behålla sina två biljetter, men att han samtidigt var tvungen att köpa en biljett till Nancy på en motsvarande sektion. Något som lär ha kostat i runda slänger 30 000 kronor.

Advokaten White Sox-supporter

Makens advokat, själv supporter till rivalen Chicago White Sox, försökte motsträvigt belägga att det knappast kommer dröja 71 år till nästa chans för frun att se dem i en final.

– Även om Cubs förlorar den här gången är det troligt – tyvärr – att de kommer tillbaka till World Series snart igen, säger han i en telefonintervju med ESPN.

Det ser oavsett ut att dröja ett tag till nästa titel. Cubs ligger under med 3-1 i matcher inför nattens femte final – även den på Wrigley Field.

Enligt ESPN finns det ett lag, NFL-laget Green Bay Packers, som har ett regelverk i sina biljettvilkor för liknande äktenskapstvister.

Publicerad: