Tiger Woods i krismöte om LIV-touren

Tiger Woods och flera andra toppspelare håller krismöte.

Spelarna vill enas kring hur de ska hantera LIV-touren.

– Det är ett möte för att få de 20 bästa spelarna i världen på samma sida, säger en inbjuden spelare till ESPN.

Den saudifinansierade LIV-touren uppges ha erbjudit Tiger Woods över sju miljarder kronor för att ansluta sig till de omtvistade tävlingarna.

Woods har dock varit bestämd när han sagt nej till LIV-touren och han kämpar nu för att bevara PGA-touren. Golflegendaren har planerat in ett möte med flera av världens bästa spelare under tisdagen och på dagordningen står kampen mot den rivaliserande LIV-touren.

Det rapporterar ESPN.

”Mötet mellan Woods, en femtonfaldig majorvinnare och den övriga gruppen spelare kommer äga rum under BMW Championship i Wilmington, Delaware”, skriver sajten.

En spelare som är inbjuden att delta i mötet säger att många av världens 20 bästa spelare och andra inflytelserika PGA-tourmedlemmar kommer vara med.

Tiger Woods har tagit tydli avstånd från den kritiserade LIV-touren.
Tiger Woods har tagit tydli avstånd från den kritiserade LIV-touren.

– Det är ett möte för att få de 20 bästa spelarna i världen på samma sida och diskutera hur vi kan se till att fortsätta göra PGA-touren till den bästa produkten inom proffsgolfen, säger spelaren till ESPN.

Världstvåan på väg in

Några av LIV-spelarna, som nu alla är avstängda från PGA-touren, är de tidigare majorvinnarna Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka och Bubba Watson. Förra veckan rapporterade The Telegraph även att världstvåan Cameron Smith är på väg att byta PGA mot LIV.

– Jag tycker att det de har gjort är att de har vänt ryggen åt det som har gjort det möjligt för dem att komma dit de har kommit, sa Tiger Woods om avhopparna i juli.

Även Henrik Stenson har anslutit sig till LIV-touren. Han vann sin första LIV-tävling när han var bäst av alla på Donald Trumps bana Bedminster i slutet av juli.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN