Egypten gick från 10–6 till 20–6 mot Nordmakedonien.

VM-matchen var avgjord redan före paus och nu ställs Egypten mot Sverige.

I Sveriges VM-grupp möttes Egypten och Nordmakedonien tidigt på lördagskvällen.

Hemmafavoriterna tog kommandot direkt och hade 10–3 efter 13 minuter.

Nordmakedonien tog sig samman något och gjorde tre raka mål: 10–6.

Då åkte Filip Kuzmanovski på ett direktrött efter ett slag i ansiktet på Egyptens storstjärna Ali Zein och nordmakedonierna rasade ihop fullständigt.

Egypten gjorde makalösa 10–0 på de sista tolv minuterna i första halvlek: 20–6 i paus och matchen var förstås avgjord.

– Egypten är fullständigt överlägsna, säger Sveriges ex-förbundskapten Kristján Andrésson som var gäst i TV6-studion.

Egyptens talang, 205 cm långe, Hassan Kaddah.

Varnar för supertalangen

I början av andra halvlek presenterade sig egyptiske supertalangen på vänsternio, den 205 centimeter långe Hassan Kaddah, med tre snabba mål från distans.

Superskotten fick TV6-experten Claes Hellgren att utbrista:

– Det är galaktiskt! Utomjordiskt! Håll i hatten, Palicka! Wow.

Hellgren syftade på svenske målvakten Andreas Palicka då Sverige ställs mot Egypten på måndag i en trolig gruppfinal (förutsatt att Blågult besegrar svaga Chile senare i kväll).

Matchen slutade med förkrossande siffrorna 38–19.

Ryssland överraskade

Frågan är om Sveriges hyllade storseger över Nordmakedonien i VM-premiären nu ska omvärderas.

Martin Frändesjö tycker inte det.

– Sverige gjorde ett en bra match oavsett, säger experten i studion.

Samtidigt som Egypten körde över Nordmakedonien stod Ryska förbundslaget (som laget tvingas heta i VM på grund av gamla dopningssynder i rysk idrott) för en rejäl överraskning när man besegrade EM-semifinalisten Slovenien med klara 31–25 i gruppen som Sveriges grupp korsas med i mellanrundan.

Gamle sovjetiske storspelaren Oleg Kiselevs son Dimitrij var avgörande i andra halvlek när högernian smällde in flera mål. En annan hjälte var målvakten Viktor Kirejev, som storspelade matchen igenom.

De flesta trodde att de två kvartsfinalplatserna i mellanrundan skulle stå mellan Sverige, Egypten och det av Ljubomir Vranjes tränade Slovenien. Men såväl Ryska förbundslaget som Belarus (grannländerna spelade oavgjort i premiären) verkar vilja vara med och stöka till det tipset.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se