”Kan ha spelat sin sista match”

Zlatan Ibrahimovic i Sverige för att avgöra karriären – påstås vara nära beslut

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Kan vara Zlatans sista mål.
Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN
Kan vara Zlatans sista mål.

Zlatan Ibrahimovic kan ha gjort sin sista fotbollsmatch.

Det rapporterar Gazzetta dello Sport som skriver att det mest sannolika just nu är att 38-åringen inte återvänder till Milan.

Coronaviruset har stoppat fotbollen i Europa tillfälligt – och kanske även svensk fotbolls mest framgångsrika spelarkarriär genom alla tider permanent. Ja, så lyder i alla fall spekulationen i Italiens mest kända sporttidning Gazzetta dello Sport på onsdagen.

Enligt tidningens uppgifter tyder nämligen mycket på att Zlatan Ibrahimovic kommer hänga upp skorna istället för att återvända till Milan.

Trion snart borta

Zlatan befinner sig just nu i Sverige där han använder spelavbrottet till att reflektera över sin framtid. 38-åringen var tidigare inställd på att förlänga kontraktet med Milan, som löper ut den 30 juni, men avskedandet av sportchefen Zvonomir Boban ska enligt Gazzettan ha fått svensken att tänka om.

Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN

Snart kan även Bobans kollega Paolo Maldini och tränaren Stefano Pioli också vara borta. En utveckling som fått Zlatan att ifrågasätta klubbens framtidsutsikter.

Trion var de som som lockade Ibrahimovic att återvända till Milan i vintras och nu talar mer enligt Gazzettan för att Zlatan avslutar karriären än förlänger sitt avtal med klubben.

Vill bli tränare

Blir det så skulle i så fall förlustmatchen (1–2) mot Genoa den 8 mars ha varit Zlatan Ibrahimovics sista som professionell fotbollsspelare. En match där svensken gjorde Milans enda mål.

Zlatan kan dock fortsätta inom fotbollen då han enligt italienska uppgifter planerar att bli tränare efter spelarkarriären.

LÄS OCKSÅ

NY BLOGG! Ronaldinho – en förebild i karantänen

Publicerad:

LÄS VIDARE