Efter stor dramatik slog man Finland i Helsingfors med 6–4.

– Jag har inte tänkt så mycket innan. Men nu, när det var klart, då grät jag, säger coachen Thomas Brottman till SVT.

Sju års väntan är över – Sverige är för första gången sedan 2014 världsmästare i innebandy.

Lördagens final mot Finland i Hartwall Arena slutade 6–4 efter stor dramatik.

– Fyfan vad skönt, säger en överlycklig Tobias Gustafsson.

Därmed är Finlands svit på två raka VM-guld bruten.

Heta känslor direkt

Det var het stämning redan från början Hartwall Arena i Helsingfors, och känslorna bubblade över i första perioden.

Finland tog ledningen redan efter 90 sekunder genom Justus Kainulainen.

Ett stort bråk uppstod fem minuter senare efter en hård tackling mot en finländare. Lauri Stenfors och Kevin Haglund hamnade i klinch med varandra, gick panna mot panna och tilldelades varsin tvåminutare.

Man gick upp till 2–0, och efter en period såg det tungt ut för Sverige.

Men Kim Nilssons och hans manskap hade inte gett upp på VM-guldet.

Rasmus Enström, Nilsson och Linus Nordgren fullbordade en svensk vändning, och när Albin Sjögren satte 4–2 i tredje perioden var guldet nära.

Sverige slog Finland efter jättedrama.

Dramatiskt slut

Men Justus Kainulainen både reducerade och kvitterade till 4–4, och ställningen var lika med två minuter kvar. Då klev Tobias Gustafsson fram.

Storvreta-spelaren drev fram bollen, och sköt vackert in 5–4 med 90 sekunder kvar.

Finland hade en stor chans att kvittera med 30 sekunder kvar, men svenska målvaktsstjärnan Jonathan Edling gjorde flera superräddningar.

– Jag är helt dödstrött, om jag ska vara ärlig, säger Edling till SVT efter slutsignal.

Istället kunde Hampus Ahrén, på pass från just Edling, peta in 6–4 i öppen bur.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt otroligt, fyfan vad skönt, säger Gustafsson.

Sverige har förlorat två raka VM-guld mot just Finland, och glädjen var total på slutsignal i Hartwall Arena i Helsingfors.

– Skönt att det blev lite tyst här inne, säger Edling.