Väntad 0–0-tillställning mellan Halmstad och Mjällby

Publicerad 2021-09-23

Det fanns rätt mycket på förhand som talade för 0–0 i bottenmötet mellan Mjällby och Halmstad.

Och 0–0 blev det.

– Det känns tryggt hemåt, säger Mjällby-målvakten Carljohan Eriksson som nu hållit nollan i över åtta timmar i sträck.

Statistiken talade sitt tydliga språk. När det gula hemmalaget tog emot de blåa västkustlaget på Strandvallen var det allsvenskans två målfattigaste lag som drabbades samman.

På 19 matcher hade både Mjällby och Halmstad bara producerat 13 kassar framåt, samtidigt som bara AIK och Djurgården släpper in färre.

Addera att gästerna kom till bottenmötet med tre matcher i rad utan mål, 290 minuter sedan senaste fullträffen.

Över sex timmar utan insläppt

Mjällby hade inte släppt in en boll på 405 minuter, eller sex timmar och 45 minuter.

Hur det slutade?

Givetvis 0–0.

Mjällby hade det flesta chanserna, men när de väl kom fram stod Malkolm Nilsson Säfqvist i vägen i HBK-kassen. Men när väl Halmstad kom fram fanns Carljohan Eriksson i vägen.

Resultatet innebär att Mjällby tar steget förbi Degerfors i tabellen och upp på säker mark när två tredjedelar av allsvenskan är spelad. Halmstad är en placering bättre, tre poäng före.

– Det är en laginsats varje gång, men det känns tryggt hemåt. Vi skapar inte tillräckligt med chanser, säger Maif-målvakten Carljohan Eriksson som nu hållit nollan i 495 minuter.

Kryss blev det även i mittenmötet mellan Varberg och Häcken (1–1).

Alexander Johansson gav hemmalaget Varberg ledningen i den fjärde minuten och efter dryga timmens spel kvitterade Patrik Wålemark.

Varberg behåller därmed åttondeplatsen i tabellen, tre poäng före tiondeplacerade Häcken.