Handboll

Blågults smäll: Wanne missar OS-kvalet

Rest hem hastigt av personliga skäl

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Hampus Wanne missar helgens OS-kval.

Med bara timmar kvar till premiären har världsstjärnan hastigt lämnat truppen av personliga skäl.

– Det känns jättejobbigt att inte kunna spela OS-kvalet som jag hade sett fram emot så länge, men som läget är just nu behövs jag mer på hemmaplan, säger han.

I eftermiddag i Berlin inleder Sverige det mycket viktiga OS-kvalet med nyckelmatch mot Tyskland.

Nu har Sverige åkt på en tung smäll.

På morgonen meddelade landslaget att vänstersexan Hampus Wanne missar hela OS-kvalet.

”Behövs mer på hemmaplan”

Världsstjärnan som togs ut i VM:s all star team i januari och fortsatt visa upp en fantastisk målform i sitt klubblag Flensburg i vår har hastigt lämnat truppen av personliga skäl och rest hem till Sverige.

– Det känns jättejobbigt att inte kunna spela OS-kvalet som jag hade sett fram emot så länge, men som läget är just nu behövs jag mer på hemmaplan. Det är inte kul att sätta laget i den här situationen, men jag har fått ett fint stöd och förståelse av både spelarna och ledarna och jag tror och hoppas att de fixar en OS-plats, säger Wanne i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Det var ett tufft beslut för Hampus att fatta, men ändå ett självklart sådant. Jag hade gjort exakt samma val i det här läget. Det finns viktigare saker i livet än handboll. Vi ska göra det bästa vi kan i den här situationen och inte bara spela för Sverige utan också för Hampus.

Mellegård kallas in

Landslaget har kallat in Wetzlars Emil Mellegård som nu är på väg till Berlin. Han blir förhoppningsvis spelklar redan till dagens match. Han ska göra ett coronatest när han kommer fram och är det negativt kommer han gå in i laget direkt.

– Vi visade i januari att vi var väldigt bra på att hantera och tackla de motgångar och problem som dök upp på vägen och jag är övertygad om att vi kommer att lösa det här på ett bra sätt också. Lucas Pellas visade i VM vilken fantastiskt duktig spelare han är och hinner vi få Emil spelklar till dagens match har vi en väldigt bra ersättare där också, säger Solberg.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Palicka tar Sverige till OS

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Hampus Wanne