Kalmarsund är klart för final i svenska cupen i innebandy.

Man besegrade Växjö med 3–2 på bortaplan. I final väntar Falun.

– Jag är lite tagen nästa, vilket lag!, säger målvakten Adam Brodén.

7–7 i det första mötet.

Den andra och helt avgörande semifinalen mellan Växjö och Kalmarsund blev inte lika målrik – men väl spännande.

Kalmarsund gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden, efter mål av Anton Nilsson och Christopher Dahl.

– Vi är lite mer kliniska, skapar mer. Vi är hetare på något sätt. De trodde att det skulle bli en enkel match, sa Kalmarsunds Martin Rönnklint i pausvilan.

Kom tillbaka

Kanske blev orden tändvätska för hemmalaget – som reducerade i början av den andra perioden, och i inledningen av den tredje kvitterade också Ludwig Persson till 2–2.

Men det var gästerna som till sist avgjorde.

Kalmarsund jublar efter finalavancemanget.

Falun väntar

Den tjeckiske landslagsspelaren Filip Langer slog till i slutperioden – med ett fint mål i numerärt överläge. Slutresultatet skrevs till 3–2 Kalmarsund.

– Jag är lite tagen nästa, vilket lag!, säger målvakten Adam Brodén efter segern.

I final i svenska cupen väntar Falun – som i går besegrade Storvreta i sin semifinal. Finalerna i svenska cupen spelas den 22–23 februari.