Landslagsåkaren avslutar karriären

Matts Olsson: ”Hungern borta”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Säsongen ställdes in.

Nu meddelar Matts Olsson, 31, att han avslutar karriären.

– Jag har kommit till en tid då hungern och motivationen försvunnit, säger den alpina landslagsåkaren.

Olsson hade tidigare flaggat för att denna säsong skulle kunna bli hans sista. Precis så blir det. Efter beskedet att säsongen avslutas i förtid på grund av coronaviruset meddelar 31-åringen nu att han inte tänker satsa vidare mot nästa säsong. Detta eftersom ”hungern och motivationen försvunnit”.

– Jag vet att det kommer bli omöjligt att göra mig själv och mitt närmsta team rättvist i backarna, säger han i ett uttalande.

”Känner stolthet”

Olsson han tävlat på högsta nivå sedan säsongen 2004/05. Han gjorde totalt 114 världscupstarter, tog fyra pallplatser varav en seger.

– När jag summerar är jag nog mest stolt över att jag kunnat bidragit med att hålla liv i svensk storslalom på högsta nivå under min karriär. Sedan givetvis de två åren jag tillhörde topp sju är något jag också kan känna stolthet över. Självklart även de tillfällen som jag klivit upp på pallen är minnesvärda stunder, säger Matts Olsson.

”Varit en resa”

Han fortsätter:

– De har varit en resa mellan toppar och dalar, tävling och träning är givetvis sånt man kommer ihåg, men det som varit bäst däremellan är ändå att jag fått möjligheten att dela den här resan med likasinnade lagkamrater. Det är definitivt någonting som kommer att finnas med för alltid.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE