Publicerad 2022-12-01

Skriket ekade i hallen.

Felix Göthbergs, 24, försök att täcka skott gjorde ondare än han tänkt.

För i stället för bollen träffades Växjöspelaren av Oskar Weissbachs, 22, klubba mellan benen och han fick bäras av planen.

Regerande cupmästaren Växjö är vidare till semifinal efter segern mot fjolårsfinalisten Pixbo.

Kvartsfinalen avgjordes efter ett straffdrama.

För i returmötet i Småland tog Pixbo, som behövde vinna efter förlusten på hemmaplan, ut målvakten och satte dit 5–4 genom Marcus Peil med tre sekunder kvar av ordinarie tid.

Förlängningen blev sedan mållös och i straffläggningen blev Växjös André Andersson stor hjälte med sina två mål.

– Cupen har blivit helig här nere i Växjö. Skitskönt att vinna, samtidigt vare det bara en kvartsfinal, säger forwarden Jesper Sankell.

Skottäcket som tog illa

I mitten av den andra perioden fick Växjöforwarden Felix Göthberg rejält ont.

24-åringen var inne på planen för att döda en utvisning. I sitt försök att hålla bollen ur mål satte han ned sitt vänstra knä på golvet för att täcka skott. Men bollen gick förbi honom. I stället träffades Göthberg oturligt av avslutaren Oskar Weissbachs klubba. Och den tog riktigt illa. Nämligen mellan benen på Växjöspelaren.

Göthberg skrek ut sin smärta samtidigt som han låg ned på golvet. Två Växjöledare hjälptes sedan åt att bära ut 24-åringen från planen.

Skottet då? Jo, det räddades av Santtu Strandberg ut till inslag och bara sekunden efter gjorde Gustav Fritzell 2–1 till Pixbo.

Storvreta pressades av allsvenska Nykvarn i det första kvartsfinalmötet och avgjorde i slutminuten.

Men i Uppsala var det aldrig något snack om saken.

Storvreta ledde med 5–0 efter första perioden och då hade även Nykvarns Kevin Rigogiannis missat straff.

Efter 60 spelade minuter hade Storvreta vunnit matchen med 11–4 och är klart för semifinal.