Kritiken: ”Hur kan barn få sova där”?

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Under fredagen omkom tio unga fotbollsspelare kopplade till den brasilianska klubben Flamengo.

I samband med begravningarna riktar nu föräldrarna skarp kritik mot hur klubben hanterar unga spelare.

– Hur kan Flamengo, som betraktas som en storklubb, låta barn sova i en container, undrade en släkting till den 15-årige målvakten Christian Esmerio som dog i branden, enligt ESPN.

Det var under fredagen som det tragiska skedde.

Tio personer kopplade till den brasilianska fotbollsklubben Flamengos ungdomsverksamhet hade omkommit i en brand på klubbens träningsanläggning utanför Rio de Janeiro. Tre andra ska vara skadade varav en av dem har livshotande skador.

Branden ska ha brutit ut i en byggnad där ungdomsspelare i åldern 14-17 huserar på den nybyggda träningsanläggningen Ninho do Urubu, som bara är två månader gammal, enligt Reuters.

”Det är helt sjukt”

Under söndagen hölls begravningarna för de unga spelarna, och där närvarade familjer och släktingar till de omkomna. De valde att rikta kritik mot den brasilianska storklubben.

– Hur kan en så pass stor klubb som Flamengo låta barn få sova i en container? Det är helt sjukt och oacceptabelt. Brasilien måste göra något. Vi kan inte bara låta sånt få hända och alla ansvariga kommer undan. De måste ställas inför rätta, sa Johnny Vinicius som är kusin till omkomna 15-årige målvakten Christian Esmerio enligt ESPN.

Kunde inte gå in

Orsaken till branden är fortfarande oklar. Men ESPN skriver att fläktarna började brinna inne i sovplatserna och det tog inte lång tid innan byggnaden stod i lågor.

– Det började brinna rejält, och jag började springa ut. Jag tackar gud för att jag står nu framför er, sa Felipe Cardoso, mittfältare i klubbens U17.

Brandmannen Colonel Douglas som jobbade med tragedin sa att de hann inte ens gå in i byggnaden utan fick mest jobba från utsidan.

– Vi kunde bara rädda de som stod utanför, vi hade noll chans att komma in. Byggnaden var helt förstörd. Vi försökte verkligen men vi hittade bara döda kroppar, säger han.

1 av 6 | Foto: C.H. Gardiner / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN