Sågade sig själva efter derbyt: ”Knappt allsvensk nivå”

Hammarby besegrade AIK i det historiska handbollsderbyt med 27–21.

– Det är knappt allsvensk nivå på våra tekniska misstag, säger han uppgivet till Sportkanalen.

Hammarby och AIK har aldrig tidigare möts i handbollens högsta serie, utan bara två gånger i division två 1972/73 och 1999/2000.

I dag var det så dags när rivalerna drabbades samman i Eriksdalshallen.

Nykomlingen AIK hade dock inte speciellt mycket att sätta emot i slutändan.

I halvtid stod det 11–6, men efter ett fenomenalt ryck i början på den andra var ledningen hips vips 21–10 och matchen över.

Sågade egna insatsen

Till slut blev det 27–21.

Adam Blanche och Johan Nilson blev bästa målgörare i hemmalaget medan Pavle Karacic, Ola Pewik och Troels Vejby Jörgensen svarade för fyra var i AIK.

Ljusglimten hos nykomlingen var annars 26-årige Karacic som var pigg matchen igenom. Efteråt var han dock mäkta besviken.

–11–6 i paus är inte så myckt att säga om. I andra börjar de hur bra som helst och utnyttjar våra tekniska misstag. Det är knappt allsvensk nivå, division 1-nivå på våra tekniska misstag.. Men man ska ge dem (Hammarby) en eloge alla dagar i veckan, säger han till Sportkanalen.

I Hammarby-lägret var det mer uppåt.

– Jätteskönt och jävligt roligt. Vi gör en bra andra halvlek med ett ryck. Nu blir det en lugn period med träning, säger tränaren Erik Larholm.

AIK har nu två raka förluster i inledningen av ligaspelet, medan Bajen har två segrar på tre matcher.