MFF:s ordförande död

Håkan Jeppsson har avlidit

Av: Johan Flinck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF och fotbolls-Sverige har sorg.

I dag kom chockbeskedet att MFF:s ordförande Håkan Jeppsson har avlidit.

”Han har hastigt gått bort vid en ålder av 57 år”, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

”Vila i frid Håkan! För alltid himmelsblå och för alltid en viktig del av den storhetsperiod Malmö byggt upp på 2010-talet!” skriver Pontus Jansson på Twitter.

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson är död, meddelar föreningen.

Malmö Fotbollförening är i sorg. Föreningens ordförande Håkan Jeppsson har hastigt gått bort vid en ålder av 57 år”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

MFF fick beskedet under fredagen.

Beskedet nådde Malmö FF under fredagsförmiddagen och styrelsen kommer att sammanträda under dagen. Vi ber alla att respektera de tragiska omständigheterna i väntan på ytterligare kommentarer och information från föreningen

Del av styrelsen i 14 år

Jeppsson, som blev 57 år, tillträdde 2010 och har alltså varit ordförande under hela den period Malmö FF varit den dominerade klubben i fotbolls-Sverige med fem SM-guld, två Champions League-gruppspel och det pågående Europa League-gruppspelet. Han har också ingått i styrelsen redan sedan 2004, men tog alltså över som ordförande efter den legendariske Bengt Madsen först 2010.

Under många år var Jeppsson koncernchef på företaget Inwido.

– Det är en stor chock för oss alla här. Vi fick veta det nu på förmiddagen. Det är hemskt, hemskt sorgligt, säger presstaleskvinnan Jonna Opits till Sportbladet.

”En oerhört tung dag”

MFF:s assisterande tränare, Andreas Georgsson, skriver om sorgen på Twitter.

För en vecka sedan var du med oss i omklädningsrummet efter matchen. Positiv och balanserad som vanligt. En oerhört tung dag för alla himmelsblå. Vila i frid Håkan!

Tinnerholm: ”Oerhört sympatisk”

Anton Tinnerholm spelade i MFF 2014–17.

– Håkan var en otroligt sympatisk människa som alltid låg i framkant. Han hade hela tiden bra kontakt med oss spelare och var nästan alltid i omklädningsrummet efter match oavsett resultat. Det är med stor sorg och chock man tog emot detta besked, säger högerbacken till Sportbladet.

MFF-ikonen Pontus Jansson har också uttryckt sin sorg.

Vila i frid Håkan! För alltid himmelsblå och för alltid en viktig del av den storhetsperiod Malmö byggt upp på 2010-talet! Alltid respekterad av oss spelare och du kommer för evigt vara en del av MFF-familjen!

MFF skriver i pressmeddelandet att de kommer öppna en minnesplats.

En minnesplats kommer att öppnas i MFF-museet, Stadion ingång 51, lördagen den 8 december klockan 10:00. Våra tankar går till anhöriga och närstående i denna svåra stund”.

1 av 7 | Foto: NILS JAKOBSSON
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN