Skellefteå besegrade Örebro med 2–1.

Men färskast på näthinnan ligger Adam Mascherins slashing rakt upp mellan benen på gästernas Nick Ebert.

Kanadensaren fick matchstraff för det fula tilltaget.

Adam Mascherin var verkligen i händelsernas centrum under lördagens möte mellan Skellefteå och Örebro.

Nyförvärvet satte ledningsmålet redan efter fem minuter innan Emil Larsson sedan kvitterade en stund senare.

När hemmalaget sedan gjorde 2–1 med 53 sekunder kvar av andraperioden var det efter ett gigantiskt tryck från Örebro, men som målvakten Gustaf Lindvall stod emot med bravur.

Matchstraff på Mascherin

Mascherin höll sedan på att sätta laget i skiten när han drog på sig ett matchstraff med drygt tio minuter kvar att spela av matchen. I offensiv zon forcerade han mot Nick Ebert och i sarghörnet valde han att köra upp klubban mellan benen på sin motståndare och sedan medvetet slå uppåt mot skrevet.

Hemmalaget höll dock stången under de fem minuterna med en man mindre på isen och inkasserade en ny seger, som tar dom upp på en andraplats i SHL.

– Så klart att slutet av matchen när vi dödar femman och de tar målvakten blir sjukt jobbig, säger en glad Lindvall i Cmore.