Uppdaterad 2021-06-22 | Publicerad 2021-06-20

Åtta förändringar i startelvan.

Då gick ett roterande Italien ut och besegrade Wales med 1–0.

Nu är Gli Azzurri bäst på 82 år.

Under Vittorio Pozzos ledning höll det italienska fotbollslandslaget en obesegrad svit på 30 matcher mellan 1935–1939.

Under Roberto Mancinis ledning har det här landslaget inte förlorat sedan den 10:e september 2018 när Portugal blev för svåra.

I den tredje gruppspelsmatchen mot Wales gick laget ut och vann med 1–0 sedan Matteo Pessina gjort matchens enda mål i den första halvleken på en tjusig frisparksvariant. Segern var lagets 30:e raka match utan förlust och därmed tangerar man Gli Azzurris bedrift från 82 år tillbaka.

Bytte målvakt

Det som kanske imponerade mest var att Mancini bytte ut hela åtta spelare ur elvan från 3–0-segern mot Schweiz och ändå borde siffrorna blivit betydligt större än 1–0 mot Wales. Mycket tack vare att Ethan Ampadu drog på sig ett rött kort i den 55:e minuten.

Federico Chiesa och Andrea Belotti var två spelsugna spelare som tog för sig.

Med några minuter kvar av ordinarie speltid byttes en leende målvakten Gianluigi Donnarumma ut till mångas förvåning till förmån för 34-årige Salvatore Sirigu.

– Även om man byter ett par spelare ska det inte förändra någonting. För de platsar i startelvan allihopa, säger förbundskapten Roberto Mancini i SVT.

7–0 och totalt nio poäng i gruppspelet gör Italien till gruppvinnare och nu väntar tvåan i grupp C (Ukraina eller Österrike) i London på lördag.

Guide: Så utses bästa treorna i EM – det avgör vid samma poäng