Nina Baresso gör sensationell comeback

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nina Baresso gjorde sin första säsong i högsta ligan 1992 – nu gör 44-åringen comeback. 

Basketprofilen har skrivit på för Alvik.

– Än så länge så har jag inte nått mitt bäst-före-datum, säger hon.

Nina Baresso är en av svensk baskets största profiler. Hon har vunnit tre SM-guld, gjort 18 landskamper och varit proffs i Spanien.

De senaste säsongerna har hon spelat division 1-basket med Huddinge – men nu gör 44-åringen comeback i högstaligan.

”Hört att jag är för gammal”

Sportbladet kan berätta att Baresso har skrivit på för Alvik.

– Det känns underbart att få komma tillbaka till ligan. Jag har hört att jag är för gammal för ligan och att jag har gjort mitt. Faktum är att jag har dom senaste åren har dominerat i division 1. Hade jag varit 25 år hade nog många klubbar hört av sig, men nu är jag 44 och jag är väldigt tacksam för att Alvik har valt att öppna upp för spel, säger Baresso och fortsätter:

– Jag hoppas att fler tar efter så att vi på så sätt får spelare att vilja fortsätta spela även när man kommer upp i åldern. Det handlar ju om prestation och inte åldern.

Vill spela med dottern

Senast Baresso spelade i ligan var med Akropol 2015 och totalt har hon gjort 13 säsonger i högsta serien. Nu hoppas hon på många fler.

– Jag har sagt att jag ska spela tills jag blir 50 eller så länge kroppen känns stark och jag känner jag jag presterar. Målet är att spela mot min dotter Kiela och förhoppningsvis hinner vi spela med varandra med innan jag lägger av, säger Baresso.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN