”Pratar som om det kommer att bli en comeback”

Alexander Gustafssons nya besked efter ”avslutet”

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Gustafsson vill göra comeback.

Nu, lite mer än två månader efter förlusten mot Anthony Smith, berättar ”The Mauler” att beslutet att lägga av inte var speciellt genomtänkt.

– Det är inte ett sånt avslut på karriären jag har tänkt mig, säger han till SVT.

Direkt efter förlusten mot Anthony Smith, inför ett fullsatt Globen i Stockholm i början på juni, meddelade Alexander Gustafsson, 32, att han slutar.

– Showen är över nu. Det har varit en otrolig resa, men nu är det slut, sa svensken samtidigt som han lämnade kvar sina handskar i oktagonen.

Verkar ha ångrat sig

Han berättade då att beslutet var definitivt och att inget kunde få honom att ändra sig.

– Nej, det är över nu. Jag har fått mina tre titelchanser och jag förlorade alla. Jag gör inte det här för pengarna, jag gör det för att bli bäst i världen.

Men nu, två och en halv månad efter den tunga förlusten, verkar ”The Mauler” ha ångrat sig.

”Showen är på paus”

I en intervju med SVT berättar 31-åringen att han redan har nobbat två UFC-erbjudanden – men att suget på en comeback finns där.

– Att lägga av sådär var ett väldigt impulsivt beslut och inte riktigt genomtänkt. När jag kom hem efter matchen kände jag ”vad skönt att skiten är över”, men efter ett par dagar i soffan undrade jag om det verkligen var rätt beslut. Om det var smart av mig att slänga handskarna i buren inför hela världen. Det är inte ett sånt avslut på karriären jag har tänkt mig, säger Gustafsson och fortsätter:

– Jag pratar som om det kommer att bli en comeback. Jag skulle säga att showen är på en paus just nu.

”The Mauler” berättar även att han har flera matcher kvar på sitt kontrakt med UFC – så det lär inte vara svårt att hitta en ny motståndare.

Publicerad:

LÄS VIDARE