Stjärnans ras mot svenska mästarna: ”Försenade löner”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Lindgren var med och körde hem ett tredje raka SM-guld i speedway till Smederna.

Lönekuvertet? Det har inte kommit lika fort enligt stjärnan.

”Det har varit förseningar nästintill hela säsongen”, skriver Lindgren i ett meddelande till SVT.

Sedan tidigare står det klart att den svenska speedwaystjärnan och GP-totalfyran Fredrik Lindgren lämnar Smederna efter säsongen. En säsong som för två veckor sedan slutade med ett tredje raka SM-guld för Eskilstunaklubben.

Lindgren är dock inte belåten med hur han behandlades i klubben.

”I avtalet mellan mig och Smederna så har inte mina betalningar skötts som de ska. Det har varit förseningar nästintill hela säsongen och för någon vecka sedan fick alla vi förare ett mejl om att det kommer dröja ytterligare med betalningarna till alla. Detta är en situation jag inte har förståelse för alls med tanke på vad de själva suttit och sagt ifrån klubbens sida om att deras ekonomi är så god i år”, skriver Lindgren i ett meddelande till SVT.

Oense med styrelsen

39-åringen fortsätter med att rikta skarp kritik mot Smedernas ordförande Tobias Spångberg. Lindgren anklagar bland annat Spångberg för att ha ljugit för media angående löneutbetalningarna i klubben. Redan när hans team i juli meddelande att han lämnar klubben så var den officiella anledningen ”incidenter där vi inte är överens med styrelsen”.

– Det jag tycker är tråkigt är sättet han gick ut med det och tyckte att styrelsen gjorde att han inte kunde vara kvar. Och att han gick ut med det mitt under säsongen. Jag respekterar att man har meningsskiljaktigheter, men jag tycker att sättet han gjorde det på inte var snyggt, säger Spångberg till SVT.

”Ligger i fas”

Angående anklagelserna om sena löner svarar ordföranden med överraskning.

– Vad jag vet är det inget mer som har släpat mer än att en faktura kan ha blivit betald den 27:e i stället för den 26:e. Vad jag har hört nu så har vi betalat så vi ligger i fas just nu. Vi har också flaggat för att det kan bli några fakturor som kommer släpa någon dag nu i slutet av säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE