André Myhrer på pallen i Val d’Isère

Av: Erik Karlsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

André Myhrer, 36, är tillbaka på pallen.

Ett starkt andra åk räckte till andraplats i Val d’Isère och svenskens bästa insats sedan OS-guldet.

– Det här trodde jag inte ens på själv, en fantastisk start på säsongen, säger Myhrer.

André Myhrer är ute på sin avskedsturné.

I dag visade han att han att han fortfarande tillhör den absoluta världseliten. Regerande OS-guldmedaljören låg fyra efter första åket och svarade för ett stabilt andraåk i luriga förhållanden. I mål var han tre hundradelar före då ledande Stefano Gross från Italien och ytterligare en hundradel före norrmannen Henrik Kristoffersen som körde upp sig 23 (!) placeringar i andra åket.

Jakobsen med ny bra tävling

När sedan Ramon Zennhausern körde ur och första åkets superskräll Luke Winters körde bort sig var André Myhrers bästa slalomplacering sedan OS ett faktum.

– Det var en väldigt tuff dag med en tuff bansättning och ett underlag som var väldigt skiftande och brast på flera ställen. För mig kändes det bedrövligt måste jag säga men det kommer alla säga. Jag hade ändå bra fart under skidorna, säger André Myhrer.

Åt franska hemmahoppet Alexis Pinturault fanns inget att göra. Han var 1,44 före Myhrer i mål.

Kristoffer Jakobsen stod också för en ny bra tävling. I andra åket körde han upp sig från tolfte till sjätte plats.

– Så roligt för lagets och för ”Krilles” skull. Vi gör rätt saker och får lite positiv vind nu in i säsongen, det är väldigt viktigt. Han är fullkompligt respektlös, men han har mer tanke bakom det han gör jämfört med tidigare. Jag har sett länge att det är en kille som kan åka snabbast av alla, men det känns som att han är mycket mer mogen nu, säger André Myhrer.

Publicerad:

LÄS VIDARE