Dubbla smällar för Djurgården mot Brann

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården föll med hela 4–1 mot Brann.

Dessutom haltade Jesper Karlström och Jonathan Ring av med skador.

– Det verkar vara vara något runt knäna på båda, säger tränaren Kim Bergstrand.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården spelar bara en träningsmatch under försäsongen innan svenska cupen drar igång för mästarnas del mot Dalkurd nästa lördag.

Men den första halvleken mot Brann blev ingen rolig historia. Nyförvärvet i målet, Erland Tangvik, fick chansen från start och släppte första målet redan efter fyra minuter när Daouda Bamba nickade in 1–0.

– Une Larsson är alldeles för snäll, samtidigt som målvakten inte har sin bästa placering.  Inte starten han hade velat ha, det kan man lugnt säga, säger Alexander Axén.

Kujovic målskytt

I den 28:e minuten åkte Djurgården på en tung smäll efter att Jesper Karlström fått ont i vänster knä i samband med ett avslut. Mittfältaren haltade av för egen maskin, men grinade illa.

Medan Djurgården förberedde bytet kunde Brann öka på till 2–0 med en man mer på plan.

Kort senare åkte även Jonathan Ring på en smäll och haltade av efter någon minut.

– Jag vet egentligen ingenting så jag ska inte säga något. Det verkar vara vara något runt knäna på båda. Inga allvarliga skador vad jag kan förstå, men jag ska vet inte, säger Kim Bergstrand.

Naprapaten Karl Barrling är fåordning om skadorna.

– Vår första förhoppning är att det inte är något allvarligt, men dag två säger otroligt mycket mer. Vi tittar på svullnad och alla sådana saker. Vi får se om vi går vidare med röntgen eller något sånt, men det är inget vi har bestämt i dagsläget.

Det var knäna på båda?

– Lower body. Men ni såg kanske att jag drog på någon linda på Ring, men det betyder inte att det är knät i sig. Det finns fler strukturer där omkring. 

”Gör det väldigt enkelt”

Djurgården reducerade kort efter skadorna när Emir Kujovic drog till på ett tillslag och satte 2–1. Men innan halvleken var slut ökade Brann på till 3–1.

Djurgården förlorade till slut matchen med 4–1.

– Vi har perioder som känns helt okej, men effektiviteten är väl sådär. Det kollektiva och individuella försvarsspelet och målvaktsspelet också för den delen gör det väldigt enkelt för Brann, säger Bergstrand och fortsätter:

– Det är inte så dåligt som resultatet visar. Men deras fyra första avslut ligger i målet så det är såklart inte tillräckligt bra.

Kalle Holmberg känner dock ingen oro inför cupmatchen nästa vecka.

– Det är första matchen och det är aldrig kul att släppa in mål. Men de var bra i dag och vi var mindre bra. Vi kommer köra på bra i veckan och tända till på lördag, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE