AIK vidare i cupen – tränaren rasar: ”Uselt”

Uppdaterad 2022-09-13 | Publicerad 2022-09-12

AIK slog ut Djurgården ur svenska cupen.

Men segerlagets tränare, Magnus Jäderlund, är inte speciellt nöjd över sitt lags prestation.

– Vi är bedrövliga, säger han i Sportbladets sändning.

Magnus Jäderlund.

Djurgården var piskat att vinna mot AIK efter 4–10-förlusten i den första matchen.

Men i Stockholmsderbyts returmöte föll de med 7–9.

Det innebär att det är SSL-nykomlingen AIK som är vidare till svenska cupens tredje omgång.

– Det är fantastiskt, säger Magnus Jäderlund.

”Vi är bedrövliga”

Men AIK-tränaren var inte speciellt nöjd över sitt lags prestation i returmötet.

– Det är ganska uselt rakt igenom hur vi genomför den här matchen. Utan att förringa Djurgården som gör en jättebra fajt. Vi är bedrövliga. Men då kan man lära sig något av det.

Jäderlund tycker att Djurgården var starkare i duellspelet.

– De gör en kamp av matchen. Vi är inte intresserade av det och då ser innebandymatcher ut så här.

PLUS: Tipset: Så slutar SSL 2022/2023 – synar alla klubbar

Gjorde Hattrick

Jäderlund och hans AIK blivit tidigt chockat i matchen. Djurgården kom ut i ett rasande tempo. Inom matchens första tre minuter skakade man fram fler farliga målchanser och redan i den nionde sekunden tog Dif ledningen genom Pontus Höstman.

Men AIK vände med två mål inom 52 sekunder. Efter det var SSL-laget aldrig i underläge igen.

Carl Andersson, 27, var en viktigt del i AIK:s offensiva utdelningen. Han gjorde 2–1-målet med ett skott precis under ribban. När han sedan satte 5–3 i den andra perioden hittade han det högra krysset och för att fullborda sitt hattrick skickade han bollen upp i det vänstra krysset till 7–3.

I nästa omgång ställs AIK mot Pixbo Wallenstam.

– Sjukt kul. De är alltid roliga att spela mot, säger Magnus Jäderlund efter 9–7-segern mot Djurgården.