Hearthstone

Så blir nya spelläget Mercenaries i Hearthstone

Av: 

Leo Pettersson

SPELA

Battlegrounds har i princip tagit över som det mest populära spelläget i ”Hearthstone”.

Nu kommer ett nytt spelläge i Blizzards populära kortspel – som blir helt gratis att spela.

Så här blir Mercenaries, som släpps 12 oktober.

”Hearthstone” är ett av de populäraste digitala kortspelen i världen och ett av Blizzards flaggskepp. Men inte ens skaparna själva hade nog kunnat räkna med succén som är spelläget Battlegrounds.

Pcgamer har tidigare rapporterat att Battlegrounds till och med spelas mer än vad vanliga constructed gör. Mycket har säkert att göra med att det dels kräver färre förberedelser, dels inte är lika beroende av att man ska behöva punga ut pengar ur egen ficka för att kunna konkurrera på högre nivåer.

Och på tal om konkurrens... för nu kommer snart ett nytt gratis spelläge till ”Hearthstone”, som kanske kommer locka över spelare från de andra spellägena.

50 Mercenaries - som kan levlas

Det heter Mercenaries, som på svenska kan översättas till legosoldater. Det är alltså hjältar och ”skurkar” från Warcraft-universumet.

Från start kommer det att finnas 50 mercenaries att välja mellan men Blizzard hintar om att fler kommer att släppas efter hand. Bland dessa finns välkända karaktärer såsom Sylvannas, Diablo och Ragnaros (ett axplock hittas i bildspelet ovan).

Dessa mercenaries kan man samla på sig och rekrytera till sin samling genom att klara olika utmaningar och uppdrag. Varje karaktär ska gå att levla till level 30, där nya färdigheter låses upp längs vägen.

Alla mercenearies har olika färdigheter och synergier. Till en början får alla spelare åtta slumpmässigt utvalda mercenaries till sitt förfogande (efter att ha klarat av tutorial-questen).

Fighter, caster och protector

Som spelare använder man sig av tre mercenaries åt gången, som utgör ett squad. Dessa har olika roller: Fighter, caster och protector. Man väljer vilka mercenaries man vill använda sig av inför varje strid.

Striden är sedan turbaserad där de båda motståndarna väljer sina handlingar samtidigt. Sedan, när tiden gått ut, utspelar handlingarna sig i den ordning utefter hur de garderas i snabbhet.

The village.

Både PVP och PVE

Mercenaries beskrivs överlag som ett spelläge som kombinerar rollspel med rogueliknande element. Det är framtaget för att både kunna spela mot datorn (PVE) och mot andra spelare online (PVP).

Via sen sociala hubben, döpt till The village, kan man se över sin kollektion, hitta kontrakt för prisjägare, äntra en specifik shop och så vidare.

Allt det här låter kanske ganska krångligt men de oklarheter som finns lär ju luckras upp allt eftersom - inte minst när man får prova på det själv.

Men en kan ju redan nu konstatera att det nya spelläget i ”Hearthstone” är något helt annat än vad vi sett tidigare i spelet.

Den 12 oktober kommer spelläget att göra entré.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Playstation 5 till julen 2021 – så ser läget ut

ÄMNEN I ARTIKELN

Hearthstone

Spel