Golfstjärnan tog sitt liv efter gisslandrama

Begick självmord inför sin egen fru

Publicerad 2017-01-04

Sydafrikansk golf skakas av en tragedi.

Den förre storspelaren Wayne Westner har tagit sitt liv efter att ha hållit sin egen fru som gisslan.

– Han ska ha skjutit sig själv genom huvudet inför sin egen fru, säger sydafrikansk polis.

Wayne Westner.

Wayne Westner är en av Sydafrikas mer framgångsrika golfspelare och hade sin bästa period på 90-talet då han bland annat vann VM tillsammans med landsmannen Ernie Else 1996.

Som bäst var 55-åringen rankad nummer 40 i världen. Men när den före detta spelarens namn i dag dominerar rubrikerna i Sydafrika är det inte golf det handlar om.

”Skyndade sig till Johannesburg”

Westner tog på onsdagmorgonen sitt liv i ett gisslandrama i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten och sköt sig själv mitt framför sin frånskilda fru. Detta bekräftar i dag sydafrikansk polis.

– Westner och hans fru ska ha varit väldigt upptagna med att skynda tillbaka till Johannesburg, säger polisen Thulani Zwane till News24 och tillägger:

– Westner anlände till sitt boende i Gwala Gwala. Han var beväpnad med pistol och ska ha skjutit sig själv genom huvudet framför sin egen fru.

Ernie Else i sorg

Wayne Westner vann totalt 14 professionella tävlingar, inklusive två på Europa-touren. Karriären avslutades 1998 i förtid på grund av skadebesvär.

En som tog emot dagens tragiska dödsbesked med bedrövelse var tidigare golfpartnern och tvåfaldige The Open- och US Open-vinnaren Ernie Els.

– Sorglig dag. Vår vän Wayne Westner gick bort i dag. Tack för alla fina minnen, min vän, skriver han på Twitter

Följ ämnen i artikeln