HV71:s jättevärvning: Lias Andersson

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Lias Andersson, höger, och Oscar Sundh med SM-guldpokalen våren 2017. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Lias Andersson, höger, och Oscar Sundh med SM-guldpokalen våren 2017. Arkivbild.

Lias Andersson är tillbaka i HV71.

21-åringen lånas ut från New York Rangers säsongen ut efter att ha varit avstängd från NHL-klubben.

"Jag ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen", säger Andersson till HV71:s hemsida.

HV71 har gjort en jättevärvning i jakten på att säkra en plats i SM-slutspelet i ishockey.

Lias Andersson, som är avstängd av sin NHL-klubb New York Rangers efter att ha missat en samling med farmarlaget Hartford, återvänder på lån till Sverige och Jönköpingsklubben han vann SM-guld med 2017.

"Jag är tacksam över att det gick att lösa på ett så bra sätt och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen. Jag har många bra minnen från min tid i HV71 och ska göra allt jag kan för att klubben ska nå framgång", säger Lias Andersson i ett pressmeddelande från HV71.

Sportchef Johan Hult är mycket nöjd med förstärkningen.

"Vi är naturligtvis mycket nöjda över att Lias kommer spela i HV71 igen. Han är en otroligt duktig hockeyspelare, en härlig kille och han känner till föreningen väl efter sina år i Jönköping. Vi har haft en bra dialog med New York Rangers under hela processen och får tacka dem för att de gjort denna lösning möjlig", säger han i ett uttalande.

Den 21-årige forwarden har den här säsongen gjort en assist på 17 NHL-matcher och fyra mål och en assist på 13 AHL-matcher. Utlåningen till HV71 gäller säsongen ut, det är ännu oklart när Andersson gör comeback i SHL där HV71 är placerat på en åttondeplats i tabellen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN