Guidetti i karantän – missar landslagssamling

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
John Guidetti är satt i karantän i tyskland sedan en av hans lagkamrater blivit smittad av coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
John Guidetti är satt i karantän i tyskland sedan en av hans lagkamrater blivit smittad av coronaviruset. Arkivbild.

Coronavirusets spridning i den internationella fotbollen får långtgående konsekvenser. Nu sätts John Guidetti i karantän – och missar nästa landslagssamling.

Svenske anfallaren John Guidetti sätts i karantän sedan två av hans lagkamrater i Hannover 96, konstaterats smittade av coronaviruset.

Det skriver den tyska klubben, som spelar i Bundesliga 2, enligt Fotbollskanalen.

Landslagsspelare missar samling

Detta innebär att Guidetti missar nästa landslagsamling, den sista innan EM-truppen tas ut, med matcher mot Ryssland och Cypern.

– Om deras myndigheter säger det kan inte vi göra något åt det. De har väl satts i huskarantän, då blir det svårt att ta ut honom. Han är inte i Sverige, säger landslagschefen Stefan Pettersson till sajten.

Han är den sjunde svenske landslagsspelaren att stoppas från samlingen. Tidigare har det stått klart att inga spelare som är aktiva i Serie A kommer att tas ut.

Det är bland andra Albin Ekdal, som nu sitter i karantän sedan Sampdoriaspelaren Manolo Gabbiadini konstaterats smittad, Robin Olsen, Cagliari och Dejan Kulusevski, Parma, som inte kallas.

Manolo Gabbiadini är den andra spelaren i Serie A som smittats av coronaviruset, vilket innebär att Sampdoria, likt Juventus efter att Daniele Rugani smittats, sätts i karantän i två veckor.

Ronaldo i karantän

Tidigare under dagen stod det klart att Juventus stjärnanfallare Cristiano Ronaldo inte kommer att lämna Madeira, Portugal, på grund av coronavirusets spridning i Italien, enligt Fotbollskanalen.

Ronaldo reste till Madeira för att besöka sin mamma som i början av mars drabbades av en stroke. Hon ska i nuläget vara återhämtad, men innan läget i Italien stabilisterats kommer Ronaldo att stanna kvar i sin hemstad, Funchal, och inte ansluta till laget i Turin.

All idrott i Italien, inklusive Serie A, är tills vidare stoppad på grund av smittspridningen.

Publicerad: