Alsenfelt stoppade 44 skott – hyllas enormt

David Carlsson/TT

Uppdaterad 2019-12-20 | Publicerad 2019-12-19

Oscar Alsenfelt har på sina senaste 208 spelminuter bara släppt in ett mål – och gjort 114 räddningar.

Men Malmömålvaktens insats mot Djurgården var något utöver det vanliga, menar han själv.

– Det blir nog svårt att toppa den här säsongen, säger Alsenfelt efter 4–0-segern.

Skottstatistiken och resultattavlan har inte alltid ett logiskt samband. Det blev tydligt i mötet mellan Malmö och Djurgården, där Malmö gjorde fyra mål på bara 18 skott – och Djurgården noll mål på 44 skott.

Efteråt var de flesta överens om vem den avgörande faktorn var. Tränarna i båda lagen hyllade målvakten Oscar Alsenfelt, så även tvåmålsskytten Matias Myttynen.

– Jag vet inte om jag någonsin har sett en liknande insats av en målvakt som den som Oscar gjorde i kväll. Vi kunde känna oss lugna med att han tar allt, säger Myttynen.

Alsenfelt säger inte emot.

– Det var till stor del min förtjänst. Jag spelade riktigt bra, även om det inte går att rädda 44 skott utan att ha bra hjälp. Men jag är riktigt stolt och nöjd över min insats.

Ett mål på tre matcher

Målvaktens siffror de senaste matcherna talar sitt tydliga språk. På 208 spelminuter har han bara släppt in ett mål. Under den tiden har han samtidigt räddat 114 skott – och till och med stått för en assist framåt.

– Jag brukar säga att man spelar som bäst när man har mycket att göra. Speciellt när laget tar ledningen och man får känna sig lite i centrum, får hyllningar från läktaren och får känna sig som en hjälte. Då växer självförtroendet.

TT: Hur högt rankar du den här insatsen sett till säsongen hittills?

– Det blir nog svårt att toppa den här säsongen. Det är svårt att rädda så många skott och hålla nollan.

"Alltid sliten"

För Djurgårdens del är det en förlust som laget vill glömma, menar tränaren Robert Ohlsson.

– Det var vår sista match innan jul. Då vill man alltid göra en bra match och vinna, för det är den känslan man firar jul med, säger han.

Malmö kan i sin tur förlänga sin segersvit till tre raka segrar redan på lördag. Den korta julledigheten får därmed vänta för Oscar Alsenfelt och resten av laget.

TT: Hur känns kroppen för din del?

– Jag känner mig alltid sliten, höll jag på att säga. Efter en match skulle jag ljuga om jag sade att jag inte är trött, speciellt när jag får mycket skott. Men jag är van vid det, det kommer att kännas bättre i morgon och till nästa match.

Följ ämnen i artikeln