Klart: Allsvenskan spelas klart andra advent

TT

Publicerad 2020-06-26

Falkenbergs målvakt Johan Brattberg. Arkivbild.

Allsvenskan spelas klart söndagen den 6 december.

Frågan är i vilket skick gräsmattan på Falcon Alkoholfri arena kommer vara i då?

– Förhoppningsvis kommer inte snön för tidigt i år, säger Falkenbergs Johan Brattberg.

Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Hanna Öberg kommer tävla ute i skidspåren parallellt med att herrallsvenskan i fotboll ska avgöras.

Spelschemat för hela serien är nu fastslaget. Värt att markera i kalendern är att den 30:e och sista omgången spelas den 6 december, alltså andra advent.

Noterbart är att Falkenberg mot Mjällby blir den enda matchen i slutomgången som spelas på naturgräs, vilket förstås kan bli en utmaning för lagen.

"Snackat lite"

– Jag såg precis att vi ska hålla på rätt länge. Man har snackat med några i laget kring hur länge man tror vi ska hålla på, säger Falkenbergs målvakt Johan Brattberg och fortsätter:

– Förra hemmamatchen mot Kalmar (21 juni) öste det ner regn och planen blev vattensjuk. Det kanske kommer bli någon liknande i december. Förhoppningsvis kommer inte snön för tidigt i år, så vi kanske klarar oss. Den har ju kommit i november ibland... Men man får rätta sig efter förhållandena.

Spelschemat innehåller även två landslagsuppehåll, från den 31 augusti till 9 september och den 5–17 oktober.

Inte helt spikat

Var Europaspelet ska tryckas in rent schemamässigt återstår att se.

Spelordningen är preliminär på det vis att datumen för varje match inte är helt spikade, utan varje omgång har fått ett huvuddatum och kan komma att justeras.

"Nästa steg i arbetet med planeringen sker nästa vecka då Svensk elitfotboll tillsammans med klubbarna och Svenska fotbollförbundet beslutar om dagar och tider för omgångarna 7–18. Ambitionen är att kunna kommunicera dessa under den kommande veckan”, skriver Svensk elitfotboll i ett pressmeddelande.