Inget Juventusmöte för Kulusevskis Parma

Av: TT

Publicerad:
Romas Lorenzo Pellegrini, i vitt, blev tvåmålsskytt i cupmötet med Parma. Till vänster synhs svenske landslagsmannen Riccardo Gagliolo.
Foto: Fabio Rossi/AP/TT
Romas Lorenzo Pellegrini, i vitt, blev tvåmålsskytt i cupmötet med Parma. Till vänster synhs svenske landslagsmannen Riccardo Gagliolo.

I kvartsfinalen väntade hans blivande klubb, Juventus.

Men mötet bir inte av för Dejan Kulusevski – vars Parma är utslaget i det italienska cupspelet.

Roma vann med 2–0 mot svensklaget.

Svenske supertalangen Dejan Kulusevski lyckades inte rädda sitt Parma när han byttes in i åttondelsfinalen mot Roma i den italienska cupen vid ställningen 0–1.

I stället fick han, sex minuter efter inhoppet i den andra halvleken, se gästernas Lorenzo Pellegrini fastställa slutresultatet till 2–0 från straffpunkten med kvarten kvar att spela.

Dessförinnan hade Pellegrini också givit Roma ledningen i den 49:e minuten. Italienaren blev därmed tvåmålsskytt i matchen och stor hjälte för Roma som är vidare i cupspelet.

För Kulusevskis del hade avancemang inneburit en speciell match i kvartsfinalen mot Juventus, alltså samma klubb som den svenske landslagsmannen kommer att ansluta till så fort lånesejouren i Parma har nått sitt slut.

Det var den 2 januari som övergången från Atalanta till "Den gama damen" blev officiell för den blott 19-årige svensken. Kulusevski återvände dock för att spela klart säsongen i Parma där han varit på lån under hösten.

Mot Roma fick även Riccardo Gagliolo speltid. Den nyblivne svenske landslagsförsvararen spelade hela matchen som mittback i Parma.

Publicerad: