"Jag trodde att det skulle bli min död"

TT

Publicerad 2020-07-14

Sara Steen tvingades avsluta karriären efter sviterna från en hjärnskakning. Arkivbild.

VM-guldmeriterade Sara Steen tvingades avsluta karriären tidigare i år.

Nu väljer innebandystjärnan att berätta varför.

"Jag trodde till hundra procent att detta skulle bli min död", skriver hon i ett inlägg på Innebandymagazinets hemsida.

I mars meddelade SSL-laget Endres 25-åriga stjärna Sara Steen att karriären var över. I ett blogginlägg på innebandymagazinet.se talar hon ut om sviterna efter en hjärnskakning hon drabbades av under en match i januari.

Steen hoppades på en snabb comeback, men tvingades till ett sjukhusbesök efter en träning.

"Hittat en liten missbildning"

”Väl hemma inser jag att något är väldigt fel. Det är fotboll på tv och jag ser inte spelarna på planen, allt är suddigt och huvudet bultar mer och mer. Till slut så mycket att jag inte kan hålla ögonen öppna. Från den kvällen härjade dödsångesten hos mig i flera veckor. Jag trodde till hundra procent att detta skulle bli min död”, skriver hon.

Efter flera undersökningar, däribland ett stroketest, kom ett skakande besked.

"'Vi har hittat en liten missbildning på din hjärna som det har blött lite ifrån'”. Okej? Vad innebär det? Har jag en liten hjärnblödning eller vadå? Hur får man bort det och när kan jag spela igen? Om jag ska vara ärlig så lyssnade jag inte så noga tills jag fick höra orden 'hade jag varit du så hade jag inte spelat innebandy igen'”.

"Lycklig igen"

Därefter har läkarna ändrat rekommendationen och sagt att hon kan återvända till innebandyn, men Steen valde ändå att lägga av.

25-åringen beskriver tomrummet som följde beslutet som tufft, men skriver att hon nu mår bättre.

"Jag är lycklig igen, jag har insett att jag är bra på massa annat. Jag kan träna som jag älskar att göra, jag sitter här och är tacksam och glad över livet", skriver Steen.

Hon har dubbla VM-guld med Sverige, 2017 och 2019.