Premier League pausas i tre veckor

TT

Publicerad 2020-03-13

Arsenals tränare Mikel Arteta är sjuk. Arkivbild.

Premier League pausas till den 3 april, precis som all professionell fotboll i England.

Beslutet kommer sedan Chelseaanfallaren Callum Hudson-Odoi och Arsenaltränaren Mikel Arteta smittats av coronaviruset.

Den engelska ligaledningen tog beslutet efter ett krismöte på fredagen och följer efter beskeden om att två lag fått in smittan i omklädningsrummet.

Det första kända fallet var Arsenals tränare Milkel Arteta som konstaterades smittad under torsdagen. Personal i Arsenal som varit i nära kontakt med Arteta har också satts i karantän.

Det andra fallet är Chelseas Callum Hudson-Odoi som fick milda förkylningssymptom på måndags och sedan dess inte vistats på träningsanläggningen. På torsdagskvällen konstaterades att anfallaren var smittad.

Förutom Hudson-Odoi själv och laget kommer tränarstaben och delar av den övriga personalen att isoleras. Herrlagets lokal på träningsanläggningen ska hållas stängd, medan övriga delar håller öppet som vanligt.

"Framför allt önskar vi Mikel Arteta och Callum Hudson-Odoi, och alla andra som smittats av covid-19, ett snabbt tillfrisknande", säger ligachefen Richard Masters till Premier Leagues webbplats.

"I den här prekära situationen jobbar vi i nära samarbete med våra klubbar, regeringen, fotbollsförbundet och kan försäkra att hälsan och välmåendet hos spelare, personal och supportrar har högsta prioritet".

Även Leicester har isolerat tre spelare som fått virussymptom. Everton har meddelat att spelare och ledarstab nu isolerats efter att en, inte namngiven person i laget eller staben, uppvisat virussymptom.