Ericsson osannolik etta i Nashville

Martin Yngve/TT

Publicerad 2021-08-09

En krock och en sistaplats hindrade inte Marcus Ericsson. Svensken tog i Nashville sitt livs andra Indycar-seger.

– Det är helt ofattbart, jublar han.

Marcus Ericsson hade misslyckats i kvalet och försökte från 18:e startplats ta sig framåt i Nashvilles stadslopp. Då, på det fjärde varvet, körde han in i Sébastien Bourdais bil, flög upp i luften och var nära att behöva bryta loppet.

Efter depåstopp, och straff för att inte ha undvikit olyckan, låg han på det 17:e varvet sist av alla kvarvarande förare, men tack vare smart körning och flera andra krascher och återstarter ledde han plötsligt, halvvägs in i tävlingen.

Och den ledningen släppte Ericsson inte. I mål efter 80 varv var han endast 1,5 sekunder före tvåan Scott Dixon, lagkamraten i Chip Ganassi Racing.

– Det är helt ofattbart. Det visar att vad som helst kan hända i Indycar. Man ska aldrig ge upp, har man ett bra team och en bra bil kan man ändå vinna, säger han till NBC Sports.

Segern är Ericssons andra i serien, och kommer bara två månader efter den första, då i Detroit. Kanske kan den nya segern hjälpa honom att säkra ett nytt kontrakt med sitt stall.

– Vi jobbar på det, men inget är klart. Jag hoppas få fortsätta, sade han till NBC före loppet.

Efter de två vinsterna ligger Ericsson femma i sammandraget. Spanjoren Àlex Palou, sjua i Nashville, leder före Scott Dixon.

Felix Rosenqvist slutade åtta i Nashville och ligger på 23:e plats i sammandraget.

Marcus Ericsson, här i Detroit tidigare i år, vann Nashvilles Indycar-lopp.